Top 5 cele mai misterioase fotografii din istorie

Adesea obiectivul aparatului de fotografiat vede mai multe decât ochiul omului. Se întâmplă ca după developarea sau imprimarea fotografiilor, să apară imagini care pot surpinde o lume întreagă.

Chiar dacă pe vremuri nu exista posibilitatea de imprimare color, fotografiile de atunci au făcut istorie. În acest articol am adunat cele mai misterioase imagini, a căror taină n-a fost dezlegată nici până astăzi.  Pentru dezvoltare personală și pentru potolirea curiozității, vă invităm să studiați cu atenție următoarele cadre:

1. Această fotografie a fost realizată în 1941 la redeschiderea podului South Forks din Canada. La prima vedere pare o imagine ca oricare alta din acea perioadă de timp. Dar la o privire mai atentă, ceva nu se leagă. Se pare că, printre pălăriile și jachetele aniilor ’40, există un bărbat îmbrăcat în vestimentație modernă. De asemenea, el pare să țină în mâini o cameră performantă, purtând ochelari ciudați și având pe maiou un logo care nu se potrivește deloc acelei perioade de timp. Imaginea a fost pentru prima dată pusă la dispoziția publicului în 2004, când a fost prezentată în expoziția Muzeului Barlorne-Pioneer “Their Past Lives Here “.

2. Într-o zi de vară strălucitoare, în 1964, un pompier de la Carlisle i-a făcut o fotografie fiicei sale. Imaginea a ajuns. mai apoi. pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume. “Am mers într-o excursie obișnuită și am ales locul pentru poză la întâmplare”, își amintea Jim Templeton într-un interviu acordat pentru BBC, înainte de moartea sa în 2011. Figura misterioasă care a apărut în fotografie deasupra lui Elizabeth a stârnit decenii de dezbateri la nivel mondial. O siluetă în costum alb, cu cască și un vizor întunecat – era clar că domnul Templeton a fotografiat un spirit, pentru că pe alții, înafară de soția lui, Annie, și doi pensionari care stăteau într-o mașină, pompierul nu mai văzuse în acea zi pe Burgh Marsh. Compania Kodak a confirmat că fotografia n-a fost modificată și chiar a oferit o recompensă oricui ar putea dovedi viceversa. Dar premiul nu a mai fost niciodată revendicat.

3. În această fotografie apare un tânăr mecanic, care murise cu câteva zile înainte. Freddy Jackson a fost omorât accidental de o elice de avion în timpul lucrărilor de reparație. Două zile mai târziu, după ceremonia de înmormântare a mecanicului, escadronul său a făcut o poză de grup. Ori de câte ori a fost developată, Freddy părea aparea din nou, și din nou, în fotografie. Întregul echipaj a recunoscut deschis că acesta era chipul lui Jackson. Deși fotografia a fost realizată în 1919, ea a fost publicată abia în 1975 de către Sir Victor Goddard.

4. În decembrie 1964, fotograful francez Robert Le Serrec, împreună cu familia și prietenul australian Henk de Jong, au cumpărat o barcă cu motor și au decis să petreacă trei luni pe Insula Hook. Pe 12 decembrie 1964, când aventurierii traversau Golful Stonehaven, soția lui Le Serrec a văzut un obiect ciudat pe fundul mării. Ei au făcut mai multe fotografii, treptat apropiindu-se de creatura uriașă, asemănătoare cu un șarpe de 80 de metri lungime. Fotografia rămâne controversată, întrucât unii consideră că obiectul ar putea fi o pungă de plastic utilizată de US Navy pentru experimente în remorcarea petrolului, sau un balon de tip skyhook dezumflat, care fusese acoperit cu alge, ori chiar o fâșie mare de pânză.

5. Data când a fost realizată această fotografie și autorul ei rămân necunoscute. Dar legenda spune că în imagine este prezentată familia Cooper și… un oaspete nepoftit. Fotografia a fost făcută în momentul când familia s-a mutat în noua casă din Texas. În fotografie se vede cum un corp pare să cadă din tavan. Întrucât investigația ulterioară nu a adus nici o explicație plauzibilă, există multe speculații cu privire la această imagine.

Sursa: newspack.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *