Karst Stone Paper – hârtie ecologică făcută din piatră

 

Nu ai auzit încă de Karst Stone Paper, nu este nimic şi noi abia de curând am descoperit-o. Ceea ce o face deosebită este în primul rând materialul din care este realizată, dar şi caracteristicile pe care le dezvăluie. Obţinută din piatră reciclată, este prietenoasă cu mediul înconjurător, puţin poluantă şi este rezistentă la apă.

Dacă înainte aveai îndoieli legate de utilizarea hârtiei, din pricina modului în care este afectat mediul înconjurător, cu Karst Stone Paper nu mai este cazul, pentru că aceasta este obţinută prin amestecarea pietrei de var cu anumiți polimeri şi apoi prin procedee specifice este transformată în hârtie. În procesul de obţinere sunt folosite mai puţine resurse energetice şi apă, deci întregul ciclu de producţie este mai puţin dăunător pentru mediul înconjurător. Dacă amintim şi efectele devastatoare ce apar în urma tăierii pădurilor de conifere, folosite pentru obţinerea hârtiei obişnuite, este clar că Karst Stone Paper este mai prietenoasă cu întreaga planetă.

Studiile realizate de numeroase companii legate de impactul pe care îl are producerea de hârtie Karst Stone Paper  asupra mediului este impresionant. Din rapoartele ecologiştilor reiese că procesul de obţinere a hârtiei din piatră presupune eliberare în atmosferă a unei cantităţi mai mici de gaze nocive, adică cu cu 60% mai puţin dioxid de carbon, decât în cazul ciclului de  obţinere a hârtiei clasice.

 

Karst stone paper – simplă, funcţională, uşor de folosit

Hârtia confecţionată din piatră are şi caracteristici deosebite, ce o face tot mai atractivă pentru consumatorii din întreaga lume. Poate lua cu uşurinţă locul hârtiei clasice şi poate fi  utilizată în domeniile de activitate în care digitalizarea informaţiilor încă nu şi-a făcut locul.  Hârtia poate fi folosită și pentru imprimare informațiilor direct de pe un multifuncțional laser sau imprimantă laser monocrom, calitatea printurilor fiind incontestabilă.

Conform producătorilor reprezintă soluţia perfectă pentru cei ce doresc să ia notiţe, să scrie şi să deseneze, pentru că este fină, albă şi delicată la atingere, în plus reprezentanţii companiei Karst lucrează şi la designul produselor pe care le lansează pe piaţă, deci acestea sunt aspectuoase şi interesante.

Un alt avantaj al hârtiei Karst Stone este faptul că se comportă foarte bine în contact cu apa! Faţă de cea clasică, care îşi modifica caracteristicile, aspectul şi proprietăţile, hârtia din piatră rămâne la fel. Suprafaţa acesteia nu este afectată nici de picăturile de ulei care pot curge accidental, deci este produsul ideal pentru cei ce care doresc să menţină intacte informaţiile şi menţiunile.

Karst Stone Paper are rezistența ridicată la rupere, dar se taie frumos lăsând margini impecabile. Un alt detaliu care atrage atenţia la hârtia din piatră este faptul că se îşi păstrează aspectul în timp. Faţă de foile tradiţionale, ce se îngălbenesc odată cu trecerea timpului, cele realizate din piatră de calcar se păstrează albe, ca în prima zi, fapt ce le face perfecte pentru printuri! Cărţile printate pe astfel de hârtie nu se deteriorează chiar şi în condiţii de utilizare intensă, deci pot fi citite şi recitite de un număr mai mare de oameni. Tot mai multe edituri din SUA şi Europa au ales să imprime enciclopediile cu informaţii durabile pe Karst Stone Paper şi asta datorită caracteristicilor deosebite. Pentru că este un sortiment de hârtie prietenoasă cu mediul înconjurător este uşor de reciclat.

Karst stone paper, calitate şi bun gust

Caracteristicile deosebite ale hârtiei din piatră fac ca notebook-urile, caietele, agendele şi foile pentru imprimare să fie considerate de înaltă calitate. Culoarea albă deosebită,  uşurinţa de folosire, rezistența, durabilitatea şi senzaţia plăcută pe care o lasă la atingere, fac ca Karst Stone Paper să fie printre cele mai bune soluţii lansate pe piaţă pentru imprimat şi scris. Atât marile corporaţii cât şi utilizatorii de rând susţin ca hârtia realizată din piatră reprezintă cea mai prietenoasă alternativă, chiar dacă costurile de achiziţie sunt destul de mari. În ciuda costurilor de producţie mai mici  Karst Stone Paper este încă un produs scump, preţul unui simplu caiet variind între 30 şi 40 de dolari, în funcţie de dimensiuni şi număr de pagini.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *