Fotografi care ne demonstrează că nu avem nevoie de echipament scump pentru a face fotografii bune

Cheia succesului unei fotografii reușite nu este un aparat performant, ci ochiul care prinde imaginea. Echipa noastră redacțională a lansat un concurs cu titlu de experiment. Am plecat de la premiza că realizarea pozelor uimitoare nu necesită echipamente costisitoare. Cel mai bun aparat foto este cel cu care te simți confortabil. Camera este instrumentul, dar fotograful este cel care apasă butonul declanșator și realizează fotografia.

Există o concepție greșită precum că o cameră cu un număr mare de megapixeli determină calitatea fotografiei. Megapixelii, de fapt, determină rezoluția, arată cât de mult poate fi extinsă o fotografie până va deveni neclară. Calitatea reală a fotografiilor este determinată de o mulțime de factori, de la scenariu, iluminare, unghi, până la opțiunile de post-procesare. Posibilitatea de a vedea acești factori te pot face un fotograf mai bun. Asta pentru că fotografia este o reprezentare vizuală a ceea ce vedem și creăm, la fel ca viața însăși. Ți-am pregătit o serie de fotografii care îți vor demonstra că tot de ce ai nevoie pentru propria-ți galerie de artă este un ochi ager, un telefon mobil, o aplicație pentru redactarea imaginilor (opțional), desigur o imprimantă și cartușe colorate și cât mai multă inspirație.

Într-o zi însorită de toamnă, mai exact 28 octombrie 2018, Alexandra Burlacu și-a folosit telefonul Sony Xperia, pentru a surprinde albinile ce profitau de ultimele zile calde.

Profira Lăzărescu, inspirată de frumusețea naturii și ajutată de aplicația Beste ne-a arătat că pot fi realizate fotografii uimitoare cu un telefon Lenovo Vibe C. Camera lui are 5 Megapixeli.

(fotografiile Profira Lazarescu. Lenovo Vibe C.1-7)

Andreia Laura Lupu ne-a prezentat câteva poze realizate în Bali, Indonesia, în August 2018, cu un Samsung Galaxy S8, ce are o camera de 12 Megapixeli. „Bali poate fi considerat cu ușurință raiul pe pământ. Totul e ca în povești pe Insula Zeilor. Localnicii sunt cei mai calzi, primitori și fericiți oameni întâlniți. Peisajele sunt ca rupte din poveste și fără sa vrei devii un maestru al fotografiei, devii un întreg cu natura.

(fotografiile Andreia Lupu. Samsung Galaxy S8.1-4)

Viorel Calugher ne-a trimis dovezi că un Samsung Prime Plus, cu o camera de 8 Megapixeli poate face minuni. „Fotografiile le-am realizat în timpul unei vizite în Norvegia și Suedia. Toate pozele au fost făcute cu un simplu telefon. Nu este redactată nici una. Sunt pasionat de fotografie și după toate aventurile și călătoriile mele în aproximativ 24 de țări, m-am reîntors acasă și am făcut școală de fotograf.”

(fotografiile Viorel Calugher. Samsung Prime Plus. 1-6)

Marin Andonii spune că „nu contează aparatul, dar cine e în fața lui”. El și-a surprins fiica, savurând dintr-un porumb, cu un Samsung Galaxy Note 3 (camera 13 MP)

(foto Marin Andonii. Samsung Galaxy Note3)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *