Expediții fotografice – 5 locuri secrete din România unde să mergi pentru a face fotografii

Activitatea de fotograf este una împlinită, plină de creativitate și comunicare permanentă cu oameni noi. Iar pasionații de fotografie caută întodeauna posturi noi și locuri inedite pentru realizarea fotografiilor cu personalitate. În fond, fotografia nu este doar despre un aparat și un subiect de fotografiat, ci înseamnă multă muncă, dedicare, imaginație și reinventarea periodică.

5 locuri secrete din România pentru realizarea celor mai frumoase fotografii

Activezi în domeniul fotografic de o vreme, iar locurile clasice de fotografiat – fie că este un hobby, fotografiezi peisaje sau ești fotograf profesionist pentru nunți – le-ai explorat deja. Unde ai mai putea merge, pentru realizarea fotografiilor de portret inedite sau pentru realizarea unei ședințe foto tip „trash-the-dress”?

Tunelul Dragostei – un loc pentru realizarea fotografiilor de cuplu

Situat între Oțelu-Roșu și Caraș Severin, Tunelul Dragostei, așa cum îi spune și numele, este ideal pentru fotografierea cuplurilor, a proaspeților miri sau pentru realizarea unor fotografii spectaculoase, care au în prim plan cadrul natural. Cât despre realizarea unei ședinte profesioniste „trash-the-dress”, nici că puteai alege un loc mai potrivit.

Rezervația naturală – Pădurea Letea

Cunoscută mai puțin, pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România și se întinde pe aproximativ 3000 hectare, cuprinzând tei, frasini, plopi, stejari brumării, toată întinderea fiind împrejmuită de stufăriș. Este caracterizată și apreciata pentru faptul că este neatinsă de civilizația modernă, fiind localizată în județul Tulcea și având titlul de cea mai nordică pădure subtropicală a Europei.

Fiind populată de cai sălbatici și specii de păsări diverse (pupeze, progorii, șoimuleți de seară, vulturi codalbi), pădurea Letea este un topos magic pentru exploratorii fotografi.

Canionul 7 scări

Brașovenii și cei care locuiesc în împrejurimi îl cunosc și îl explorează de ani de zile, Canionul 7 scări fiind una dintre atracțiile principale, cu care se mândresc. Locul nu este doar o altă atracție de vizitat, ci reprezintă un loc cu provocări, care implică mișcare fizică intensă. Pentru un fotograf care își caută inspirația, acest cadru, care se menține natural, localnicii neintervenind prea mult în modificarea la nivel de amenajare, poate fi întocmai locul în care și-o vor găsi.

Morile de apă – Rudaria

Desprins parcă din basmele cu zmei și prințese care așteaptă să fie salvate, morile de apă de la Rudaria se află la poalele munților Almajui (Banat) și sunt integrate într-un program de utilizare și mentenanță bine pus la punct de către localnici – fiecare dintre acestea este repartizată unui grup format din aproximativ 15 familii, care o utilizează pentru măcinarea cerealelor. Peisajul de aici este unul idilic, care se va încadra perfect în fotografiile pe care le realizezi. Fotografii profesioniști își iau timpul necesar pentru surprinderea în totalitate a acestor peisaje de vis, aducându-și cu ei aparatura și accesoriile necesare: o imprimantă care imprimă fotografiile la rezoluție calitativă, cartușe și hârtie fotografică adecvată și..încă un cartuș de rezervă – este puțin probabil ca aici să găsească astfel de resurse.

Templul Coral din București

Din lista locurilor mai puțin cunoscute și potrivite pentru un altfel de album fotografic nu aveau cum să lipsească lăcașele de cult, elementele arhitecturale, care completează povestea celor fotografiați. Templul Coral este replica sinagogii din Viena – Sinagoga Tempelgasse și, ținând cont de faptul că originalul a fost distrus în 1938 de către naziști, rămâne locul care poate ilustra spectaculosul originalului. Situarea în București reprezintă un avantaj pentru fotografii care vor avea nevoie de un cartuș pentru imprimarea fotografiilor, spre a vedea rezultatele cât mai curând de la realizare. O imprimantă mobilă, care poate fi transportată oriunde, este una dintre electronicele utile pentru fotografii profesioniști, care își verifică și perfecționează munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *