Cum îți poți îngriji imprimanta?

Imprimantele, sau multifuncționalele sunt dispozitive ușor de folosit, care ne fac viața mai ușoară. Astăzi, oricine poate avea o imprimantă în propria locuință și poate renunța drumurile până la centrul de foto-copiere din colț. Deși sunt practice, imprimantele trebuie îngrijite corespunzător, pentru a ne putea bucura de ele cât mai mult timp. Iată câteva sfaturi simple, dar foarte folositoare, pentru a-ți îngriji imprimanta corespunzător. Bineînțeles, este necesar să știi ce tip de imprimantă ai. Imprimantele cu cerneală au nevoie de diferite tipuri de îngrijire, comparativ de cele cu laser. Dar aceste sfaturi sunt generale, așadar se pot aplica oricărui tip de imprimantă.

1. Praful

Nimănui nu îi place praful. Este inestetic, creează alergii și îți poate strica imprimanta. Poate „stricat” este puțin cam mult spus, dar praful poate afecta performanța și eficiența imprimantei. Depunerea excesivă de praf poate ajunge pe anumite componente electrice sensibile, afectând astfel performanța dispozitivului.

Ce poți face:

Asigură-te că ștergi regulat de praf imprimanta cu o cârpă moale și umedă. Dacă nu folosești imprimanta foarte des, acoper-o pentru a evita depunerea prafului. Poți eventual să ții imprimanta în dulăpiorul de la birou. Ține hârtia pentru imprimare în ambalajul original. Dacă lași hârtia în tăviță, praful se va acumula și va ajunge inevitabil în interiorul imprimantei și pe părțile sale sensibile.

2. Șocuri mecanice

Asigură-te că imprimanta este plasată într-un loc sigur și stabil. Poți evita astfel neplăcerea de a te „trezi” cu imprimanta căzând, fiind astfel poate imposibil de reparat.

Ce poți face:

Plasează imprimanta într-un loc sigur și stabil. Nu o pune pe un raft foarte înalt, care nu este stabil. Asigură-te că atât imprimanta cât și cablurile acesteia nu sunt ușor accesibile copiilor sau animalelor de companie. Dacă trebuie să muți imprimanta, pune-o în ambalajul original, sau asigur-o că este ferită de lovituri sau alte șocuri mecanice ce pot apărea pe durata transportului.

3. Consumabilele potrivite

Este un lucru cunoscut faptul că imprimantele au limitări. Astfel, trebuie să acorzi atenție tipului de hârtie pe care îl folosești (nici prea groasă, nici prea subțire), dar și să reînnoiești periodic cartușele sau să nu le lași să se usuce.

Ce poți face:

Achiziționează doar hârtie care menționează pe ambalaj că este specială pentru imprimare, care dacă implică un cost ușor mai mare comparativ cu o hârtie mai subțire. Asigură-te că starea cartușelor este bună, că acestea nu sunt uscate sau cănu au suferit niciun fel de defect electric sau mecanic. Cartușele imprimantelor trebuie schimbate oricum periodic. Astăzi este foarte simplu să-ți achiziționezi cartușe online, scutindute de un drum până la un magazin specializat.

4. Apa

Cu toții știm deja că dispozitivele electrice și apa nu fac echipă bună. Însă și umezeala excesivă poate dăuna componentelor imprimantei.

Ce poți face:

Verifică gradul de umezeală al încăperii unde se află imprimanta. Eventual, verifică dacă producătorul a menționat un anumit nivel de umiditate recomandat.

Curăță imprimante cu o cârpă umedă, nu udă. Astfel eviți scurgerea lichidului în exces din cârpă în interiorul imprimantei. Nu lăsa recipiente cu lichid în proximitatea imprimantei, pentru a evita un accident nefericit. Sperăm că aceste sfaturi simple îți vor fi utile în a-ți îngriji imprimante corespunzător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *